Follow @zatieylicious

♥ ♥ LATEST ♥ ♥

0
Orang Jurukomen Hot Membebel

Fitnah Dajal


Kalau korang nak tahu, dajal ini merupakan spesies manusia. Dajal bukan manusia seperti kita. Tetapi dia merupakan manusia mistik. Masa untuk dajal keluar semakin dekat. Nak tahu kenapa? Sebabnya sudah banyak agenda-agenda atau tanda-tanda dajal yang telah terlaksana di muka bumi ini. Sebagai contoh, korang dapat melihat di negeri-negeri asing. maaf.. Malaysia pun tidak ketinggalan jugak tau. Tiang dajal adalah sangat tinggi dan di atasnya berbentuk segi tiga seperti piramid atau dengan nama ringkasnya Obelisk. yang terbaru! upacara pembukaan olimpik di london. Jangankan upacaranya sahaja, malah korang dapat lihat sendiri macam mana reka bentuk stadium tu. sebab tu la london beria-ria nak jadi tuan rumah. rupa-rupanya ada udang di sebalik batu. oleh itu, tak hairanlah kenapa olimpik diadakan pada bulan puasa yer.. subahanallah..(pasal upacara olimpik london korang boleh baca kat sini ----> FizGraphic)


Obelisk

Iluminatik, freemason... semuanya adalah pengikut dajal. kenapa mereka jadi pengikut dajal? sebab dajal berjanji akan memberi kemewahan kepada mereka asalkan mereka akur pada dia. Tiada yang lebih besar selain daripada fitnah dajal. buktinya bermula dari sejarah tamadun manusia. Seperti yang kita ketahui, sejarah ketamadunan manusia bermula dengan zaman batu, zaman gangsa, zaman logam dan zaman moden iaitu sekarang. Kononya manusia pada zaman dahulu tidak pandai bercakap, manusia berbogel dan tinggal di gua. Itulah sejarah barat yang dipercayai oleh kita sehingga kini.

tetapi tahukah anda bahawa nabi adam adalah manusia pertama yang Allah swt turunkan di muka bumi ini? Nabi Adam sudah pandai bercakap, berpakaian dan mempunyai fikiran yang waras seperti kita. lihat contoh nabi-nabi lain seperti nabi nuh yang telah membina bahtera yang besar. adakah ini dikatakan manusia pada zaman dahulu tidak pandai berfikir?? zaman batu, paleolitik or semua yang sama waktu dengannya tidak pernah wujud!!!


Charles Darwin

siapakah dalang disebaliknya? yer..betul tu.. Charles Darwin yang mengatakan manusia adalah berasal daripada beruk! Sebenarnya zaman manusia adalah mengikut garis masa zaman para nabi-nabi. zaman manusia bermula dengan zaman nabi Adam. Diikuti dengan nabi Idris dan seterusnya serta berakhir dengan zaman rasul yang terakhir iaitu nabi Muhammad. Semuanya telah tercatat didalam al-Quran. (buktinya korang boleh tengok video di akhir entry ini)

Zaman ketamadunan barat semuanya adalah fitnah besar dajal kerana dia telah berjaya memanipulasi manusia. Simbol-simbol dajal juga terdapat di mana-mana sahaja. mungkin ada di antara kita yang tak sedar.
Tambahan.. zaa pernah terbaca satu blog yang mengatakan Dajal akan muncul di Segi Tiga Bermuda. (Segi 3 tu..bukankah itu simbol dajal..?) zaa pun tak berapa nak pasti tentang ni. korang boleh baca kat SINI.



Segi Tiga Bermuda

SIMBOL-SIMBOL DAJAL:


Tipulah kalau korang tak pernah buat trademark ni.


Dollar Amerika


Ops! Cerita Cartoon Spongebob Squarepants pun ada simbol dajal jugak?? (BACA SINI)


tengok pun dah tahu. tak nampak langsung macam nombor 2012

Maskot Olimpik

sebenarnya banyak lagi. korang rajin-rajinkanlah search dalam google ek. banyak lagi ilmu yang korang perlu tahu. ingatlah. dajal cuma menunggu masa untuk keluar sahaja. kita sebagai umat islam diminta tidak berhenti melaungkan azan kerana dajal tidak boleh keluar kerana mendengar azan. walaupun belum masuk waktu solat, kita diminta jangab berhentikan azan. sesungguhnya dajal boleh mendengar azan itu meskipun kita hanya berazan didalam hati.. wallhualam.. entry ini hanya sekadar untuk berkongsi. zaa tulis berdasarkan apa yang zaa tahu dan mengambil sedikit ulasan daripada blog yang telah ditag dan video pada akhir entry ini. apa yang buruk datang daripada zaa..yang baik itu datangnya daripada allah swt.. assalamualaikum..

sejarah lengkap tentang dajal -----> BACA DISINI










Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan comment anda disini. Satu pun jadilah.. Terima kasih.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best View In Google Chrome And Mozilla Firefox. Simple Template edit by Zatieylicious.