Follow @zatieylicious

♥ ♥ LATEST ♥ ♥

28
Orang Jurukomen Hot Membebel

SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ?

ASSALAMUALAIKUM.......


klik banner cute ni untuk join

kali ni zatiey tertarik nak join segmen gadis blogger yang famous ni iatu Lyssa Faizureen. Wah.. nampaknya segmen kak Lyssa ni mendapat sambutan ramai follower blog saya. Mana tidaknya, bila sign in blogger jer, berderet-deret yang update entry segmen Kak Lyssa ni. Rupanya Kak Lyssa ada buat segmen.Tiba-tiba pulak rasa excited nak join segmen Kak Lyssa yang comel ni..  Ini kali pertama zaa dapat join segmen Kak Lyssa sejak-sejak berjinak dalam dunia blog ni. Segmennya ringkas dan mudah jer.. just jawab beberapa soalan saje.. nak tau ke? ok.. klik banner atas kalau nak tau yer.. hehe..

KENAPA KORANG BERBLOG ?

zatiey berblog untuk mengisi masa lapang. kadang-kadang kalau zatiey boring online facebook, twitter, buat homework and yang sama waktu dengannya, zatiey akan beralih ke blog. zatiey tak pernah rasa boring bila update entry or blogwalking. makin hari makin timbul rasa menarik kerana adanya blog ni. 

MACAM MANA KORANG BOLEH TERJEBAK DALAM DUNIA BLOGGING ?

sebenarnya tak terniat pun di hati nak berblog.. kenapa? sebabnya kawan-kawan selalu cakap, nak buat blog ni bukannya senang. kena pandai men kod la, kena selalu update la, bla bla bla bla.. macam-macam la diorang cakap. tapi setelah diusha-usha oleh seorang rakan sekelas, barulah tergerak hati nak buat blog. zatiey fikir, "apa salahnya kalau cubakan?" sejak-sejak itu zatiey mulalah make-up kan blog ni. zatiey banyak ikut tutorial Kak Lyssa kerana tutorial kak Lyssa lebih jelas dan mudah difahami. Asal nak buat blog jer pasti serbu blog Lyssa.. hehe..terima kasih yer Kak Lyssa..zatiey make up blog pun entah macam apa jadinya. tapi zatiey tak kisah..zatiey nak cuba jugak walaupun blog zatiey nampak pelik or lain dari yang lain gitu. akhirnya blog zatiey jadi macam ni. tak comel macam orang lain yang punya.. sob..sob.. sedihlah jugak. zatiey ambil masa yang lama jugak make up blog ni. lepas tu zatiey mula memperkenalkan blog zatiey ni pada rakan-rakan facebook.

APA TUJUAN UTAMA/ASAL KORANG BERBLOG ?

tujuan asal zatiey berblog ek? ok.. pada mulanya zatiey ingat nak update pasal hidup zatiey jer.. selain itu zatiey juga nak update pasal info-info yang zatiey tahu and apa yang zatiey minat. tetapi zatiey batalkan saja kerana zatiey fikir orang-orang yang baca entry ni pasti akan rasa menyampah.. Wah..jauhnya fikiran kau yer zatiey...!  lepas tu, bila fikir-fikir jer rasa macam nak buat tutorial jer. lagi berguna kot. tapi tidak mungkin tutorial blog. hehe.. disebabkan zatiey suka mengedit gambar guna photoscape, zatiey rasa macam nak buat tutorial photoscape jer. last-last, blog zatiey penuh dengan tutorial photoscape. alhamdulillah, idea zatiey diterima oleh para-para follower zatiey. terima kasih yer semua kerana sudi support.

APA YANG MENARIKNYA TENTANG BLOG KORANG TU ?

blog zatiey lebih mengutamakan tutorial photoscape. zatiey jarang meng"update" entry tentang kisah blog zatiey. zatiey juga ada buat tutorial facebook. bukan tu jer, zatiey juga ada uodate entry tentang download item dalam komputer. kalau korang nak tau download "benda" apa, jom la jenguk-jenguk blog saya ni. malulah nak cerita kat sini.. huhu..

SIAPA YANG MENJADI SUMBER INSPIRASI KORANG DALAM DUNIA BLOGGING ?

ish.. Kak Lyssa ni.. of course la kat Lyssa sendiri. kenapa mesti kak Lyssa? sebabnya Kak Lyssa banyak buat tutorial blog ni. pendek kata Kak Lyssa tidak kedekut ilmu. Kak Lyssa juga banyak kongsi ilmu tentang tips-tips berblogging. patutlah ramai yang follow blog Kak Lyssa yang comel ni. Selain itu, blog Kak Lyssa juga sangat menarik, kemas dan cantik. kadang-kadang tu tersimpan juga niat nak buat susunan blog sebijik macam blog Kak Lyssa. tapi takpelah.. dapat tengok blog Kak Lyssa pun jadilah.. hehe.. oleh kerana zatiey terlalu menghargai Kak Lyssa, zatiey ambil banner kat Lyssa dan letakkan di ruangan banner kat bahagian sidebar ni. zatiey juga letak blog Kak Lyssa dalam senarai bloglist ni kerana zatiey nak ikuti entry kak Lyssa dari semasa ke semasa. 






Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

28 comments:

  1. Dari segmen yg sama ! Singgah sini :D

    ReplyDelete
  2. dr segmen lyssa =)

    http://mi2-bluebird.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum...singgah dari segmen Lyssa..
    Salam perkenalan...follow sini..no.94..
    jemput singgah blog fendy...

    http://fendy1302.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  4. Dari segmen yang sama :)

    http://diari-kecilku-sofea.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  5. Salam :)
    Singgah dari segmen yang sama ;)

    http://violetrosesmyu.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  6. dari segmen sama.

    http://elmoblaster.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  7. Selamat Petang!!
    Miss z singgah sini :D

    http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  8. Hai , saya datang dari segmen kak Lyssa :)
    Hepi blogging .


    http://budakpeliksstory.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum :) Singgah dari segmen yang sama ^_^ Jom serang! http://kehidupancalonupsr.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  10. Singgah Dari Segmen Yang Sama...Happy blogging (^_^)v
    http://mymatatajam.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  11. dari segmen same..bw ~
    http://sampaicucuratap.blogspot.com

    promosi
    t-shirt I AM BLOGGER RM30 including postage
    http://sampaicucuratap.blogspot.com/2012/10/i-am-blogger-t-shirt-for-sale.html

    ReplyDelete
  12. Dari segmen yg sama sila folow balik ye...http://kate-na.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  13. dtg dari segmen sama ^^

    http://nazlyizan.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  14. Datang dengan rela hati membaca isi kandungan entri SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? di blog ini.. ;)

    Jemput melawat blog picisan E'raz : http://www.erazfadli.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  15. Datang melawat sini :)
    http://wanynaziar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  16. You have such a nice blog. I've read this awesome post ( seriously!) and i dah follow sekali

    http://fatinamiramazlan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. singgah sini balek dari segmen yang sama . http://atirahhayati.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html . kalau sudi , follow lah saya ye :D kunjungan anda keblog sy amat dihargai :)

    ReplyDelete
  18. hi,

    dr segmen lyssa

    http://my-adam.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  19. datang singgah sini

    http://anisa-mylife.blogspot.com/2012/10/nama-dalam-phone-tu.html

    ReplyDelete
  20. jejak post dari segmen yg sama :))

    http://zaza96.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  21. tq for visiting my blog,,, really appreciate it,, nice blog,, happy blogging,,, may ALLAH be with us forever :D

    ReplyDelete
  22. singgah sini baca entry kenapa tuan blog ni suka berblog sambil usha entry2 menarik yang lain =)

    ReplyDelete
  23. singgah BW sini dari segmen yang sama.. sorry lambat ^^. jom singgah blog sy.

    http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  24. hi singgah follow awak, dari segmen sama :)

    http://intanwandalaara.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  25. salam hye..
    dri segmen yg sme..
    done follow u ^^
    vsit my blog key... ^^
    kalau sudi follow la skli ek hehe

    ReplyDelete
  26. Nas pun bru je try2 edit gmbar pkai photoscape :)

    http://tieqanasibah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  27. Salam ziarah. Ramainya suka joint GA. Jemput semua joint juga ya Giveaway akak, boleh lihat di http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

    jangan lupa tekan button share di bawah tajuk entry akak ni (http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian_7.html) untuk share di facebook @ tweeter.

    insya Allah, berjaya dapatkan pack serbuk tu nanti.

    ReplyDelete

Sila tinggalkan comment anda disini. Satu pun jadilah.. Terima kasih.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best View In Google Chrome And Mozilla Firefox. Simple Template edit by Zatieylicious.