Follow @zatieylicious

♥ ♥ LATEST ♥ ♥

0
Orang Jurukomen Hot Membebel

Tutorial Photoscape : Cara Nak Print Screen a.k.a Screen Capture


 First, open up photoscape then click screen capture macam gambar kat bawah ni.


 Keluar pop up window kan? kat situ, korang boleh pilih jenis apa. macam yang no.1 kat gambar bawah ni, korang boleh print screen keseluruhan window or dekstop korang. Yang no.2 tu kalau korang nak print screen di bahagian tertentu jer. yang no.3 tu abaikan. haha.. korang pilih jer jenis screen capture yang korang nak sama ada no.1 atau no.2. Sebagai contoh tutorial ni, zaa pilih no.1.. Mana-mana pun boleh..


 Lepas korang print screen, ia akan keluar macam gambar kat bawah ni. Kalau korang nak tempat yang tertentu sahaja, korang crop jer then save.. Tak payah susah-susah nak capture region balik. Simple right?






Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan comment anda disini. Satu pun jadilah.. Terima kasih.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best View In Google Chrome And Mozilla Firefox. Simple Template edit by Zatieylicious.