Follow @zatieylicious

♥ ♥ LATEST ♥ ♥

9
Orang Jurukomen Hot Membebel

Tutorial Photoscape : Buat Gambar Transparent

macam ni lah rupa gambar transparent tu bila dibuat dengan perasaan malas.. hehe..

Berbeza kan dengan gambar ori dia? Gambar ori tu kat bawah ni haa..


Macam mana nak buat. Ok.. Ok.. Mula-mula On laptop dulu lepas tu.......... Memain pulak kau ni yer? Ok.. Ok.. Time to serious.. 


 Bukak Gambar Transparent ni dulu. Klik Object > photo > gambar pilihan korang. Bila korang dah insert gambar pilihan korang tu, korang alihkan sedikit supaya ada ruang kat sebelah dia tu. Lebih kurang macam kat gambar atas ni la.. Lepas korang alih tu, make sure korang klik "photo+object" macam yang dibulatkan kat gambar atas tu..


 Kemudian korang pergi ke Tool > Clone Stamp > pilih saiz yang bersesuaian seperti yang dipetakkan tu. Lepas tu, korang klik di gambar korang tu dan korang klik jugak di sebelah ruang kosong gambar tu. Kemudian clonekan gambar tu sampai korang siap..


 Bila dah siap clone, korang crop gambar yang korang clone tadi. Lepas tu save.. Selesai sudah.. Selamat mencuba.. 





Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

9 comments:

  1. Baru tahu transparentkan guna photoscape ! :)

    ReplyDelete
  2. saya tetap tidak tahu maksudny kak zatiey...

    ReplyDelete
  3. aku sudah bisa kak zatiey.... mungkin ada cara yg lebih cepat?

    ReplyDelete
  4. kak zatiey saya punya cara yg lebih cepat dan mudah guna meitu xiu xiu kak :)

    ReplyDelete
  5. vid tutorial x de k?

    ReplyDelete
  6. mana nak dapat wall putih tu?

    ReplyDelete

Sila tinggalkan comment anda disini. Satu pun jadilah.. Terima kasih.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best View In Google Chrome And Mozilla Firefox. Simple Template edit by Zatieylicious.