Follow @zatieylicious

♥ ♥ LATEST ♥ ♥

0
Orang Jurukomen Hot Membebel

Tutorial Photoscape : Add Your Own Frame Part II

 Tutorial ni berbeza sedikit daripada tutorial yang Part I. Tutorial yang Part I frame dia biasa2 jer kan? Maksudnya, frame shape tu tak adalah funky sangat. Cuma shape frame tu 4 segi jer. Kali ni zaa nak ajar korang add frame yang funky-funky gitu. Contohnya macam gambar bawah ni..


First, open GAMBAR TRANSPARENT ni. pergi ke Object > Photo > Gambar korang. Alih kan sedikit gambar korang tu. Kemudian Object > Photo > Frame pilihan korang. (Kalau tak ada download DISINI atau Mr.Google) Lepastu pandai-pandai korang la drag gambar tu biar sampai jadi macam gambar kat atas ni. Hehe.. Lepas korang combine gambar korang and frame tu, korang crop jer.. Senang kan? Kalau untuk frame yang berbentuk bulat tu nanti zaa buat tutorial lain kli ok.



Gambar original

Contoh frame tutorial ni






Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan comment anda disini. Satu pun jadilah.. Terima kasih.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best View In Google Chrome And Mozilla Firefox. Simple Template edit by Zatieylicious.