Follow @zatieylicious

♥ ♥ LATEST ♥ ♥

0
Orang Jurukomen Hot Membebel

Tutorial Photoscape : Bokeh Effect Part III


Kali ini zaa nak ajar bokeh effect buat kali ketiga pula. Kali ni tutorial ni berbeza daripada yang Part II. Kalau korang tengok gambar danbo tu tidak terkena sedikit pun bokeh effect right? Mungkin gambar ni tak jelas sangat. Korang boleh tengok gambar yang zaa edit dengan menggunakan tutorial Part I. Cuba korang bandingkan kedua-dua gambar ni. Macam guna Effect Brush kan?


berbeza kan? yang bawah ni gambar original..


Jom ikut tutorial ni. But make sure korang ikut tutorial Part I sampai habis dulu. Ingat! Sampai habis ok..
Lepas tu, korang open photoscape > combine. Kemudian korang drag gambar original dan gambar yang telah diedit macam kat bawah ni. Then klik edit.


Kemudian akan keluar macam gambar dibawah ni kan? Korang terus klik Tools > Clone Stamp (pilih saiz). Klik di tempat yang korang nak dari gambar kiri ke kanan. (klik gambar di gambar bahagian kiri dan klik gambar di bahagian kanan di tempat yang betul sama dan tepat macam gambar yang sebelah kiri) Then korang buat macam nak main colour-colour gitu.. (tengok gambar bawah)


Bila dah siap, klik crop. Crop di gambar yang telah diedit macam kat bawah ni. lepas tu klik crop > save ataupun terus klik save crop area. Siapp...








Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan comment anda disini. Satu pun jadilah.. Terima kasih.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best View In Google Chrome And Mozilla Firefox. Simple Template edit by Zatieylicious.