Follow @zatieylicious

♥ ♥ LATEST ♥ ♥

3
Orang Jurukomen Hot Membebel

Tutorial Photoscape : Buat Header Blog Part I (Non-transparent Version)


Kacang jer tutorial ni. First, korang bukak photoscape > editor > menu (kat sebelah kanan di bawah sekali tu haa) > New Photo > Pilih size width dan height yang korang rasa sesuai dengan body blog korang. Last sekali pilih Color pilihan korang > klik ok. 
Lebih kurang macam yang diprintscreen kat bawah ni laa..
Kemudian korang edit la header korang tu dengan menggunakan "object > photo", "object > icon", "object >    speech ballon" ataupun "object > text".
Bergantung pada kreativiti korang ok.


Anda mungkin perlukan :
 Cute Font (Cantikkan teks ala-ala Neon Teks, Teks Bergambar ataupun Teks Bershadow)
 Png items (untuk hias header) :
         swirl effect
         heart
         star
         lips
         lolipop
         butterfly
         flower
         leaves
         crown
         danbo
* PILIH YANG TRANSPARENT OK *

Thank You : Mr.Google




Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

3 comments:

Sila tinggalkan comment anda disini. Satu pun jadilah.. Terima kasih.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best View In Google Chrome And Mozilla Firefox. Simple Template edit by Zatieylicious.