Follow @zatieylicious

♥ ♥ LATEST ♥ ♥

0
Orang Jurukomen Hot Membebel

Tutorial Photoscape : Buat Header Blog Part II (Transparent Version)


Sebelum ni ada buat tutorial Header Non-Transparent kan? Sekarang ni zaa nak buat tutorial Versi transparent pulak. Macam mana nak buat? Ok.. Buka gambar transparent ni lepas tu hias  dengan menggunakan "object > photo", "object > icon", "object >    speech ballon" ataupun "object > text".
Bergantung pada kreativiti korang ok.

NOTA : Gambar trasnsparent tu besar. Korang janganlah buat header blog sampai penuh ruang gambar tu. Cukup sekadar saiz header yang sesuai jer sebab kita akan crop header tu menjadi saiz lebih kurang macam gambar kat atas ni.

Kalau korang perlukan item untuk hias blog korang boleh tengok kat SINI. Lepas hias header jangan lupa crop ok?


Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan comment anda disini. Satu pun jadilah.. Terima kasih.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best View In Google Chrome And Mozilla Firefox. Simple Template edit by Zatieylicious.