Follow @zatieylicious

♥ ♥ LATEST ♥ ♥

0
Orang Jurukomen Hot Membebel

Tutorial Photoscape : Make Your Own Cursor


Zaa ada terbaca satu request di chatbox semalam. Ianya berbunyi macam ni :


Cursor blog sekarang zaa buat pakai photoscape jer. Lagi senang. Ni contoh yang zaa buatkan untuk tutorial ni.


Kalau suka ambil jer. Ni zaa bagi code untuk cursor ni :
http://i.imgur.com/GxTmq7x.png
Tanpa buang masa lagi, jom kita mulakan tutorial ni.


Deco-mail pictograms of Heart Open gambar transparent ni. Dengan menggunakan "object > photo", "object > icon" atau "object > text", hias cursor mengikut citarasa anda dengan saiz yang sesuai.


Deco-mail pictograms of HeartTekan "object > photo", masukkan point cursor ditempat yang sesuai. Contohnya seperti yang ditunjukkan di gambar atas ni. Hah? Tak ada point cursor. Ambil jer kat bawah ni. Kredit to Cursors 4U.
Deco-mail pictograms of HeartLepas tu crop jer cursor tu. Make sure crop biar hampir-hampir terkena hujung pointer cursor tu ok. INGAT.. CROP HAMPIR-HAMPIR DENGAN HUJUNG POINTER CURSOR tu. Lihat gambar atas. Kemudian save. Nak dapatkan kod cursor yang korang telah buat untuk diletakkan kat blog tu, korang boleh pergi ke SINI.









Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan comment anda disini. Satu pun jadilah.. Terima kasih.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best View In Google Chrome And Mozilla Firefox. Simple Template edit by Zatieylicious.