Follow @zatieylicious

♥ ♥ LATEST ♥ ♥

7
Orang Jurukomen Hot Membebel

Tutorial Photoscape : Sexy Lips


Gambar asal (Koo Hye Sun)

Tutorial lagi? Kan dah lama tak buat tutorial kan? Dah banyak sangat pendamkan tutorial ni. Tunggu masa nak luahkan jer. Haha.. Macam tu pun ada ke? Banyak cakap betul la Minah ni. Ok.. Berbalik kepada topik utama entry ni. Kali ni zaa nak buat tutorial sexy lips pulak. Sekarang ni kan dah ramai yang suka edit gambar ala-ala bibir korea . Macam pakai lip tint gitu.. Ecece.. Macam-macamlah. Malas nak buang masa. Jom follow tutorial yang simple mimple ni.


Deco-mail pictograms of Heart First, open gambar korang. kemudian pergi ke Tools > paint brush > pilih warna yang korang suka . Dengan tekan SHIFT di keyboard anda, warnakan bibir dengan teliti. Make sure semasa korang nak warnakan bibir tu, korang tekan SHIFT ok. Tujuan tekan SHIFT adalah supaya dapat menghasilkan warna yang lebih lembut dari yang asal. Kalau korang tak percaya, cuba korang jangan tekan SHIFT sambil nak colour tu. Kan? Kan?


Deco-mail pictograms of Heart Lepas siap colourkan bibir tu, korang pergi ke object > photo > photo > masukkan gambar asal tadi. Kemudian terus ubah opacity mengikut citarasa korang. Tak faham apa tu opacity? Tengok yang macam zaa buat kat gambar atas ni. Setelah siap ubah opacity, korang klik ok dan tekan butang "photo+object" tau. Untuk menampakkan kesan yang natural, korang pergi ke home > bloom (klik yang anak panah ke bawah di sebelah bloom) > pilih low. Siap. Semoga berjaya.. ;)









Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

7 comments:

  1. try pakai online photo editor..lagi best.
    http://www.picmonkey.com/
    nak tgk hasil edit,bole add saya kat fb
    https://www.facebook.com/aisyabdullah326?ref=tn_tnmn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Picmonkey pun best jugak. Tapi ni untuk tutor photoscape jer.. :)

      Delete
  2. My photoscape takde tool la :( Cuma ada home, object, crop, region =.=

    ReplyDelete
  3. My photoscape takde tool la :( cuma ada home, object, crop, region je =.=

    ReplyDelete

Sila tinggalkan comment anda disini. Satu pun jadilah.. Terima kasih.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best View In Google Chrome And Mozilla Firefox. Simple Template edit by Zatieylicious.