Follow @zatieylicious

♥ ♥ LATEST ♥ ♥

0
Orang Jurukomen Hot Membebel

Tutorial Photoscape : 4 Different Colour Photo In 1

* After *
*Before*

Open photo yang anda nak edit. Kemudian pergi ke home > klik anak panah di sebelah bright,color (seperti yang dilabel nombor 2 di gambar atas) > pilih colorize. Bila keluar pop up window colorize seperti di atas, pilih warna yang anda suka seperti yang di labelkan pada nombor 4. Anda boleh adjust di label nombor 5 sekiranya perlu. Klik ok dan save. Ulangi step ini dengan gambar yang sama tetapi dengan menggunakan warna yang berbeza untuk menghasilkan empat gambar warna yang berbeza.
Selepas itu klik combine (label nombor 1), drag dua image yang berbeza warna seperti yang saya tunjukkan pada label nombor dua. Pastikan anda set side (label nombor 3) dan save. Ulangi step ini dengan dua gambar yang selebihnya.
Sekarang kita masih lagi di bahagian combine. Drag gambar yang anda combine sebentar tadi seperti yang saya tunjukkan di gambar atas. Pastikan anda set down seperti yang dilabelkan dengan nombor 3 dan terus save. Dah siap.. Senang jer kan??







Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan comment anda disini. Satu pun jadilah.. Terima kasih.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best View In Google Chrome And Mozilla Firefox. Simple Template edit by Zatieylicious.