Follow @zatieylicious

♥ ♥ LATEST ♥ ♥

0
Orang Jurukomen Hot Membebel

#1 Skincare Review : Azanis Scar Serum


Hari ini saya nak kongsi sikit tentang skincare yang saya guna iaitu Azanis Scar Serum.
Kenapa saya nak review? Ok kalau tengok kat gambar yang saya post ni sudah semestinya saya guna juga. Ceritanya saya dapat parut banyak-banyak macam tu akibat daripada allergic reaction. (Tak boleh mention allergic sebab apa) Jadi saya guna azanis dengan konsisten dan tak pernah skip walau 1 hari (Sebelum ni memang dah guna azanis untuk hilangkan parut jerawat). Sekarang parut beransur hilang dan pulih. Kulit kembali normal seperti biasa.

Anda yang ada masalah parut jerawat lagi senang nak hilang pakai benda ni. Parut kesan daripada kemalangan? Parut masa kanak-kanak dulu? Parut lama? Kudis? Campak? Maca,-macam jenis parut. Saya cadangkan azanis scar serum. Saya dah guna setahun. Skincare wajib yang saya perlu ada. Mana nak cari skincare sehebat macam ni. Parut hilang dengan mudah!


BARU! KINI DENGAN VITA-COCOA BOOSTER FORMULA!
AZANIS SCAR SERUM kini dilengkapi dengan bahan utama yang baru iaitu Cocoa Butter. Dengan gabungan istimewa antara Vitamin E dan Cocoa Butter, maka terhasillah formula terbaru kami iaitu Vita-Cocoa Booster Formula

Ia mengandungi 100% Vitamin-E semulajadi (d-alpha tocopherol) yang dirumus dari soya. Vitamin semulajadi D-alpha Tocopherol mengandungi 50% lebih anti-oksidan dan mempunyai daya serapan yang lebih baik dari Vitamin-E sintetik (juga dikenali sebagai Vitamin-E Acetate atau dL-alpha tocopherol). Manakala, Cocoa Butter telah dikenali di seluruh dunia dengan keberkesanannya dalam mengatasi masalah parut. 

Bagaimana Ia Berfungsi?
Ia mempercepatkan proses pemulihan parut serta melicinkan kulit dengan  Vitamin-E semulajadi (12,000 IU dalam pek 15ml) yang mengandungi paras anti-oksida dan anti-radang yang tinggi. Memudarkan penampilan parut lama dan baru dengan menghidrat dan melembutkan tisu parut disamping menggalakkan proses sintesis kolagen. Kesan dari anti-oksida dan agen pelembab ini juga mampu melicinkan garis-garis halus serta kesan kulit kering. 

Cocoa Butter bertindak sebagai bahan untuk optimasikan proses di atas. Apabila ia diserap ke lapisan epidermis dan dermis, ia menghasilkan satu lapisan kelembapan dan minyak bagi melindungi kulit dari elemen cuaca yang menjadi penghalang kepada penstrukturan semula kulit yang rosak. 

Cara Penggunaan?
Sapukan sedikit Azanis Scar Serum pada permukaan parut. Gunakan setiap pagi dan malam atau sekerap yang diperlukan. 

Untuk parut cacar dan terbakar , tunggu sehingga tanda telah kering sebelum menggunakan Azanis Scar Serum. Untuk parut pembedahan, tunggu sehingga luka telah sembuh/tertutup dan jahitan dikeluarkan sebelum memohon Azanis Scar Serum.



PPsstt.. Boleh order direct dengan saya. Order melalui fb page blog ataupun account fb personal saya. 


Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan comment anda disini. Satu pun jadilah.. Terima kasih.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best View In Google Chrome And Mozilla Firefox. Simple Template edit by Zatieylicious.