Follow @zatieylicious

♥ ♥ LATEST ♥ ♥

3
Orang Jurukomen Hot Membebel

Al-Fatihah Buat Hafiz Hazwan

ASSALAMUALAIKUM...

*sumber Harian Metro*

tanpa disangka arwah telah pergi meninggalkan kita.. belum sempat arwah menduduki peperiksaan STPM tetapi apakan daya Allah lagi sayangkan dia.. zatiey rasa bagaikan tidak percaya.. walaubagaimanapun, inilah realitinya.. kita sebagai manusia perlu meneruskan hidup dengan memperbanyakkan bekalan untuk akhirat kelak. alfatihah buat Hafiz Hazwan. semoga rohnya dicucuri rahmat. amiiin..


Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

5
Orang Jurukomen Hot Membebel

Pink & Blue Photo Contest

ASSALAMUALAIKUM...

klik banner untuk join

korang apa khabar? sihat tak? sebenarnya zatiey nak mintak tolong dengan korang ni.. hope korang sudi bantu zatiey. sebenarnya zatiey ada join contest "Pink & Blue Photo Contest" dalam page Miraa Hussin's Blog page. zatiey nak buat dua permintaan jer dengan korang kalau korang online facebook.. hope korang sudi tolong zatiey.. tapi zatiey tak nak la paksa korang.. mau ikhlas jer ok.. :)

l ) tolong like Miraa Hussin's Blog page
2) tolong like GAMBAR ni sekali

pertolongan dari korang amatlah zaa hargai.. kalau dah like tu jangan lupa komen kat bawah ni ok.. terima kasih banyak-banyak yang sudi bantu zaa..


Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

9
Orang Jurukomen Hot Membebel

contest blog siapa yang kawaii tu?

ASSALAMUALAIKUM..

klik banner yang cun melecun ni utuk join

zatiey join contest lagi.. kali ni contest "blog siapa yang kawai tu?" terkejut gila bila tengok blog kawaiidysha dan dollylicious ni.. seriously, lawa giler la.. punyer la kawai blog diorang.. jelly nyer.. hehe.. by the way, zatiey dah follow blog serta like fanpage  kawaiidysha dan dollylicious ni.. kalau korang berminat, cepat-cepatlah klik banner kat atas ni ok.. hadiah pun menarik juga tau!

TAGGING :

Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

0
Orang Jurukomen Hot Membebel

Saya nak Vector daripada zakie11

ASSALAMUALAIKUM...

klik banner yang comel ni untuk join

zatiey nak doodle colour pink boleh tak?
hihi..

TAGGING :



Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

28
Orang Jurukomen Hot Membebel

SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ?

ASSALAMUALAIKUM.......


klik banner cute ni untuk join

kali ni zatiey tertarik nak join segmen gadis blogger yang famous ni iatu Lyssa Faizureen. Wah.. nampaknya segmen kak Lyssa ni mendapat sambutan ramai follower blog saya. Mana tidaknya, bila sign in blogger jer, berderet-deret yang update entry segmen Kak Lyssa ni. Rupanya Kak Lyssa ada buat segmen.Tiba-tiba pulak rasa excited nak join segmen Kak Lyssa yang comel ni..  Ini kali pertama zaa dapat join segmen Kak Lyssa sejak-sejak berjinak dalam dunia blog ni. Segmennya ringkas dan mudah jer.. just jawab beberapa soalan saje.. nak tau ke? ok.. klik banner atas kalau nak tau yer.. hehe..

KENAPA KORANG BERBLOG ?

zatiey berblog untuk mengisi masa lapang. kadang-kadang kalau zatiey boring online facebook, twitter, buat homework and yang sama waktu dengannya, zatiey akan beralih ke blog. zatiey tak pernah rasa boring bila update entry or blogwalking. makin hari makin timbul rasa menarik kerana adanya blog ni. 

MACAM MANA KORANG BOLEH TERJEBAK DALAM DUNIA BLOGGING ?

sebenarnya tak terniat pun di hati nak berblog.. kenapa? sebabnya kawan-kawan selalu cakap, nak buat blog ni bukannya senang. kena pandai men kod la, kena selalu update la, bla bla bla bla.. macam-macam la diorang cakap. tapi setelah diusha-usha oleh seorang rakan sekelas, barulah tergerak hati nak buat blog. zatiey fikir, "apa salahnya kalau cubakan?" sejak-sejak itu zatiey mulalah make-up kan blog ni. zatiey banyak ikut tutorial Kak Lyssa kerana tutorial kak Lyssa lebih jelas dan mudah difahami. Asal nak buat blog jer pasti serbu blog Lyssa.. hehe..terima kasih yer Kak Lyssa..zatiey make up blog pun entah macam apa jadinya. tapi zatiey tak kisah..zatiey nak cuba jugak walaupun blog zatiey nampak pelik or lain dari yang lain gitu. akhirnya blog zatiey jadi macam ni. tak comel macam orang lain yang punya.. sob..sob.. sedihlah jugak. zatiey ambil masa yang lama jugak make up blog ni. lepas tu zatiey mula memperkenalkan blog zatiey ni pada rakan-rakan facebook.

APA TUJUAN UTAMA/ASAL KORANG BERBLOG ?

tujuan asal zatiey berblog ek? ok.. pada mulanya zatiey ingat nak update pasal hidup zatiey jer.. selain itu zatiey juga nak update pasal info-info yang zatiey tahu and apa yang zatiey minat. tetapi zatiey batalkan saja kerana zatiey fikir orang-orang yang baca entry ni pasti akan rasa menyampah.. Wah..jauhnya fikiran kau yer zatiey...!  lepas tu, bila fikir-fikir jer rasa macam nak buat tutorial jer. lagi berguna kot. tapi tidak mungkin tutorial blog. hehe.. disebabkan zatiey suka mengedit gambar guna photoscape, zatiey rasa macam nak buat tutorial photoscape jer. last-last, blog zatiey penuh dengan tutorial photoscape. alhamdulillah, idea zatiey diterima oleh para-para follower zatiey. terima kasih yer semua kerana sudi support.

APA YANG MENARIKNYA TENTANG BLOG KORANG TU ?

blog zatiey lebih mengutamakan tutorial photoscape. zatiey jarang meng"update" entry tentang kisah blog zatiey. zatiey juga ada buat tutorial facebook. bukan tu jer, zatiey juga ada uodate entry tentang download item dalam komputer. kalau korang nak tau download "benda" apa, jom la jenguk-jenguk blog saya ni. malulah nak cerita kat sini.. huhu..

SIAPA YANG MENJADI SUMBER INSPIRASI KORANG DALAM DUNIA BLOGGING ?

ish.. Kak Lyssa ni.. of course la kat Lyssa sendiri. kenapa mesti kak Lyssa? sebabnya Kak Lyssa banyak buat tutorial blog ni. pendek kata Kak Lyssa tidak kedekut ilmu. Kak Lyssa juga banyak kongsi ilmu tentang tips-tips berblogging. patutlah ramai yang follow blog Kak Lyssa yang comel ni. Selain itu, blog Kak Lyssa juga sangat menarik, kemas dan cantik. kadang-kadang tu tersimpan juga niat nak buat susunan blog sebijik macam blog Kak Lyssa. tapi takpelah.. dapat tengok blog Kak Lyssa pun jadilah.. hehe.. oleh kerana zatiey terlalu menghargai Kak Lyssa, zatiey ambil banner kat Lyssa dan letakkan di ruangan banner kat bahagian sidebar ni. zatiey juga letak blog Kak Lyssa dalam senarai bloglist ni kerana zatiey nak ikuti entry kak Lyssa dari semasa ke semasa. 






Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

2
Orang Jurukomen Hot Membebel

Tutorial Photoscape : Zombie

hye semua..lama tak buat tutor kan..? ok.. kali ni zaa nak buat tutor yang lebih kurang sama jer macam tutor yang sebelum ni..kali ni zaa nak buat tutorial zombie..


haha.. adakah anda berasa takut? hehe.. yang kat bawah ni gambar ori selena gomez sebelum dizombiekan..


jom follow tutorial yang entahkan menarik atau tidak..


1 ) zoom gambar korang..fokuskan di bahagian mata


2 ) pergi ke "Tools" > "Paint Brush > Pilih warna yang korang suka.. zaa pilih warna merah,, zaa cuma fokuskan pada sebelah mata sahaja..korang nak buat kedua-dua belah mata pun boleh.. bergantung kepada kreativiti anda ok.. zaa pilih warna merah then terus klik "ok". warnakan mata korang.. sorry coz zaa terskip gambar mewarnakan mata.. korang boleh lihat kat SINI yang no (3).. jangan lupa tekan butang "shift" semasa nak warnakan mata tu.. 


3 ) dah siap? sekarang zoom out gambar anda ke saiz asal.. selepas itu, klik "Object" > cari gambar asal tadi > klik gambar tu > "Ok" > adjust opacity > klik "Photo+Objects".



4 ) klik "object" > "photo". masukkan EYELINER dan LENS. (terus klik "photo+object" setiap kali anda masukkan  meterial tersebut.


5 ) macam tutor no (4) tadi juga..cuma korang masukkan BLOOD pulak ok.. ( jangan lupa klik "Photo+Object". kalau korang nak tambah effect pada gambar korang pun ok jugak.. then SAVE...


haha..pernah tengok gambar ni tak...??



GOOD LUCK SAYANG..














Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

0
Orang Jurukomen Hot Membebel

Freebies : PNG Stuff Part 8 (Zombie)



photoscape meterial iaitu zombie untuk photoscape.
klik kanan untuk download ataupun klik gambar yang korang nak untuk download.










Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

0
Orang Jurukomen Hot Membebel

Freebies : PNG Stuff Part 9 (Lens)


photoscape meterial iaitu lense untuk photoscape.
klik kanan untuk download ataupun klik gambar yang korang nak untuk download.





















Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best View In Google Chrome And Mozilla Firefox. Simple Template edit by Zatieylicious.