Follow @zatieylicious

♥ ♥ LATEST ♥ ♥

3
Orang Jurukomen Hot Membebel

Tutorial Photoscape : Make-Up

hai semua.. dah lama dah kan zaa nak tak buat tutorial photoscape ni. kali ni zaa nak buat tutorial yang menarik iaitu make-up. sekali sekala kita touch-up muka kita apa salahnya kan walaupun make-up tu semua palsu semata-mata. hehe.. eh2.. jap..? biar betul photoscape ni? ni dah ala-ala photoshop dah ni sampaikan boleh make-up bagai lagi. haha.. banyak songeh betul la.. kali ni zaa ajak Selena Gomez jadi model tutorial ni pulak.. asyik-asyik Taylor Swift jer kan.. sampai naik menyampah pulak rasanya.. ala.. cantik apa Taylor Swift tu. jelly la tu.. huhu..


mesti korang tengok biasa jer kan gambar atas ni. tapi sebelum tu, tengok gambar yang belum diedit kat bawah ni.


perasan tak perbezaannya? menarik tak? kalau rasa menarik, jom follow tutorial kat bawah ni.


1 ) open picture. zoom kan gambar tersebut pada bahagian mata. kat mana butang zoom tu? tengok kat yang zaa bulat hitam pada gambar atas ni ok.


2 ) pergi ke "Tools" > "Paint Brush". pilih warna yang korang suka. sambil tekan butang "shift" di keyboard anda, korang warnakan mata dengan teliti dan kemas.

3 ) bila dah siap, korang zoom out gambar korang ke saiz asal. then korang terus pergu ke "Object" > "Photo" > cari gambar asal tadi > "open"



4 ) adjust opacity mengikut suka hati anda then klik ok. jangan lupa klik "photo+object" tau


5 ) pergi ke "object" > "photo" > cari eyeshadow > klik > "open". kalau tak ada boleh ambil kat SINI.


6 ) letak eyeshadow tu di tempat yang sepatutnya. bila dah siap letak klik kat bulatan hitam yang zaa tunjukkan tu.


7 ) ikut step 5&6. tapi kali ni masukkan eyelashes. korang boleh ambil kat SINI ok..


8 ) ikut step 5&6 juga. tapi kali ni masukkan blusher ok. klik SINI kalau nak blusher. letak ditempat yang sepatutnya ok.. kalau dah puas hati save ok..


aik? Taylor Swift lagi??? hehe.. ni satu lagi contoh gambar yang zaa edit. zaa cuma masukkan eyeliner jer. kalau nak eyeliner ni pergi ke SINI ok.. 


GOOD LUCK!!















Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

3 comments:

  1. rajin beno buat tuto. bole jadik cekgu nih..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. cetusan idea nak berblogging jer 2..huhu..

      Delete
  2. Gimana caranya bikin photoscape jadii pke bhs inggris kak? Biar lebih mudah mengikuti tutorial kakak :)

    ReplyDelete

Sila tinggalkan comment anda disini. Satu pun jadilah.. Terima kasih.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best View In Google Chrome And Mozilla Firefox. Simple Template edit by Zatieylicious.