Follow @zatieylicious

♥ ♥ LATEST ♥ ♥

5
Orang Jurukomen Hot Membebel

Tutorial Photoscape : Buat Logo Sendiri

Assalamualaikum.. tutorial again.. kali ni zaa nak buat simple tutorial jer iaitu buat logo sendiri. macam mana tu? lebih kurang macam kat bawah ni la..


nak letak kat mana logo ni? terserah korang lar.. yang atas ni zaa buat logo untuk di letakkan di gambar macam kat bawah ni..


dengan tutorial ni, korang juga boleh buat banner blog korang. banner blog tak semestinya perlu buat dalam versi animasi. banner blog juga boleh buat dalam bentuk format "*.png" or "*.jpg". bergantung pada kreativiti korang. korang juga boleh buat menu tab tau. dengan syarat guna image 100% transparent. ok.. berbalik pada tajuk tutorial tadi. jom follow simple step ni..


1 ) buka image transparent. kalau tak ada download jer kat SINI. pergi ke object.. korang hias logo korang mengikut kreativiti korang. korang boleh masukkan photo, teks, icon dan sebagainya. untuk tutorial ni, zaa cuma masukkan image bentuk love and bulu ayam yang colour pink tu. benda-benda ni zaa cuma search kat google.


2 ) lepas korang hias logo korang tu, jangan lupa cropkan sekali yer untuk hasil kekemasan.


3 ) lepas tu apa lagi? save jer la.. huhu..

kat bawah ni ada contoh-contoh yang zaa telah buat. simple jer. tak ada idea kot.. huhu..








GOOD LUCK DARLING!









Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

5 comments:

Sila tinggalkan comment anda disini. Satu pun jadilah.. Terima kasih.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best View In Google Chrome And Mozilla Firefox. Simple Template edit by Zatieylicious.