Follow @zatieylicious

♥ ♥ LATEST ♥ ♥

0
Orang Jurukomen Hot Membebel

Tutorial Photoscape : Glow/Neon Text


nak tau bagaimana cara nak buat glow effect macam ni? jom ikut tutorial kat bawah ni.


1 ) open up transparent image with photoscape. chewah..speaking lor.. haha.. kalau tak ada korang boleh ambil yang zaa punya kat SINI. selepas itu, pergi ke "object" > "text" . korang taiplah apa-apa pun. pilih warna yang korang suka. make sure ada outline ok..lagi tebal lagi bagus. then klik "Ok".


2 ) click "Photo+Objects".


3 ) klik "home" > "filter" > "blur". adjust setahap mana blur yang korang nak bagi mendapatkan glow teks anda. then click "ok".


4 ) click "object" > "text". perkataan yang korang taip mula-mula tadi yang keluar kan?tekan ok. biarkan saja macam tu. jangan sesekali megubah saiz or warna teks anda. tick di box outline untuk remove outline. letakkan perkataan tu betul-betul pada tempat teks yang korang taip tadi.

GOOD LUCK!





Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan comment anda disini. Satu pun jadilah.. Terima kasih.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best View In Google Chrome And Mozilla Firefox. Simple Template edit by Zatieylicious.