Follow @zatieylicious

♥ ♥ LATEST ♥ ♥

0
Orang Jurukomen Hot Membebel

Tutorial Photoscape : Bokeh Effect Part I

ok...hari ni zaa nak buat tutorial lagi.  tutorial kali ni ialah bokeh effect. bokeh effect tu apa?? haha..zaa tak pandai la nak explain. tu la..nak buat sangat tutorial ni..tapi tak salah kan kalau kita nak berkongsi ilmu... effect bokeh tu macam mana rupa dia ek? effect bokeh tu camni..


faham kan? zaa combine bokeh effect tu kat atas gambar taylor swift. kalau nak tau macam mana zaa edit gambar macam ni, jom ikut tutorial ni.. sebelum tu.. zaa guna gambar taylor swift untuk buat tutorial ni. lagi-lagi taylor swift. fanatik sangatkah ku padanya......? hihi..


1 ) bukak gambar yang korang nak edit tu. lepastu pergi ke "object" > "photo" > pergi ke effect bokeh yang korang suka > klik effect tu > "ok". korang boleh dapatkan bokeh effect tu kat SINI. zaa pilih effect bokeh macam kat bawah ni.


2 ) lepas klik "ok", korang adjust "opacity" tu mengikut kesesuaian gambar korang. adjust biar nampak cun tau.. "opacity" gambar zaa, zaa adjust macam ni..


3 ) lepas tu korang drag bokeh effect tu memenuhi saiz gambar yang pertama tadi. kemudian save! senang x? senang x? 


pendek jer kan tutorial ni. kalau tak faham jangan segan-segan komen kat bawah ni ek..

SELAMAT MENCUBA!






Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan comment anda disini. Satu pun jadilah.. Terima kasih.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best View In Google Chrome And Mozilla Firefox. Simple Template edit by Zatieylicious.