Follow @zatieylicious

♥ ♥ LATEST ♥ ♥

0
Orang Jurukomen Hot Membebel

Tutorial Photoscape : Warnakan Rambut

yuhuu..assalamualaikum readers-readers semua. hari ni zaa nak buat tutorial lagi. kali ni tutorial photoscape iaitu macam mana nak warnakan rambut. hurm?? photoscape pun boleh buat warna-warna rambut jugak ke??? boleh la.. saper cakap tak boleh.. zaa ada buktinya.. tengok gambar yang zaa edit kat bawah ni.


aik?? sejak bila plak rambut taylor swift bertukar jadi warna pink ni?? haa..kalau nak tau jom ikut step kat bawah ni ok.

1 ) open image using photoscape. gambar pape pun tak kisah. zaa pilih gambar taylor swift.


2 ) klik "tools" > "paint brush" > pilih warna yang korang suka. kalau nak warna yang comel lagi klik jer "more colors. kemudian klik "ok". zaa pilih warna pink. (tengok gambar bawah)


3 ) pastu korang tekan "shift" kat keyboard korang tu then korang colourkan rambut korang. sambil-sambil colour tu sambil-sambil tekan "shift". ingat tu. bila korang buat macam tu, warna yang korang pilih tadi tu menjadi lebih lembut macam gambar kat bawah ni.


5 ) colour biar rata tau. lepas siap colour rambut tu, korang klik "object" > photo > pergi ke gambar asal tadi > klik gambar tu > "ok". bila korang dah tekan ok, korang adjust jer "opacity" gambar tu. zaa adjust sebanyak macam yang zaa tunjuk kat gambar bawah ni. dah siap adjust jangan lupa klik ok tau. pas tu korang terus save. senang kan?





SELAMAT MENCUBA!







Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan comment anda disini. Satu pun jadilah.. Terima kasih.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best View In Google Chrome And Mozilla Firefox. Simple Template edit by Zatieylicious.