12
Orang Jurukomen Hot Membebel

Tutorial Photoscape : Buat Teks Bergambar Part II (100% Photoscape)

assalamualaikum..malam ni zaa tak boleh tidur..zaa rasa boring sangat-sangat. malam ni zaa nak buat tutorial lagi. kali ni tutorial buat teks bergambar. tutorial kali ini adalah 100% menggunakan photoscape. berbeza dengan tutorial yang INI.


sorry..tutorial kali ini buat teks nama zaa.. hihi.. sebabnya perkataan ni pendek sangat. nak tau macam mana zaa buat teks bergambar guna photoscape? check it out beibehh!


1 ) korang bukak gambar blank white. pastu korang tulis jer apa-apa perkataan yang korang suka kat atas tu. saiz dan warna outline teks tu terserah pada anda asalkan warna dalam teks tu berwarna putih. lepas tu korang "save"... kemudian korang bukak balik photoscape tu. klik "combine" kat bahagian atas sekali.


2 ) dah klik? ok..sekarang pergi ke folder gambar yang korang buat teks tadi. drag gambar tu kat field atas tu. jangan lupa dragkan sekali gambar yang korang nak masukkan dalam teks tu. lepas selesai drag, korang klik "edit" yang ada kat bahagian kanan tu.


3 ) korang terus jer klik "tools" > "clone stamp".. pilih saiz clone stamp tu mengikut kesesuaian gambar. kemudian korang klik pada effect tu dan bawa pergi ke dalam huruf tu.. contoh macam yang zaa buat kat atas ni. clone sampai habis tau.



4 ) bila dah siap clone, korang pergi ke "crop". crop gambar yang telah korang edit macam kat atas ni. lepas tu "SAVE" ok..


SELAMAT MENCUBA!





Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

12 comments:

Sila tinggalkan comment anda disini. Satu pun jadilah.. Terima kasih.. ^_^

Best View In Google Chrome And Mozilla Firefox. Simple Template edit by Zatieylicious.