Follow @zatieylicious

♥ ♥ LATEST ♥ ♥

4
Orang Jurukomen Hot Membebel

Tutorial Photoscape : Instagram Photo

hai peeps..! hari ni zaa nak buat tutorial.. kali ini zaa nak buat tutorial macam mana cara nak buat gambar instagram.. apa? ingat photoscape tak boleh buat gambar instagram jugak ke?? hihi..


gambar asal kat bawah ni..


jom follow tutorial kat bawah ni..


1 ) open picture yang korang nak edit dengan menggunakan photoscape. klik anak panah dekat button "Bright Color" > "Color Curve" > "Load (Curve)". pergi ke folder curve yang telah anda simpan and pilih curve yang korang suka, tak ada curve?? jangan risau.. korang boleh download kat SINI. dah pilih tu klik jer "Open" > "Ok". kalau nak cancel balik curve tu, korang klik jer button "Undo" dekat bawah di sebelah kanan tu then pilih curve yang baru yang korang rasa sesuai.


lepas load curve, photo korang akan berubah rupa. lebih kurang or kurang lebih macam ni la kot.. huhu..


2 ) klik "object" > "photo" > cari frame instgram yang korang dah ada. kalau tak ada boleh ambil kat SINI or googlekan saja. letak frame instagram tu ditempat yang sesuai. 


posisi yang zaa nak adalah seperti yang di atas ni.


3 ) kemudian pergi kat bahagian "crop". crop disekeliling bahagian luar border frame instagram tu. crop dengan baik supaya korang akan mendapatkan hasil yang lebih kemas dan cun!


4 ) tada..dah siap.. sekarang korang save jer gambar korang.. hihi..



THANK YOU AND GOOD LUCK DEAR!









Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

4 comments:

  1. selalu jugak edit gambar guna photscape ni..sebab mudah. heheh berbanding potosop. hehehe

    ReplyDelete
  2. wahhh :D. hehehe pandaii dia edit yee hehehe df langsung tak tauu

    ReplyDelete

Sila tinggalkan comment anda disini. Satu pun jadilah.. Terima kasih.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best View In Google Chrome And Mozilla Firefox. Simple Template edit by Zatieylicious.