Follow @zatieylicious

♥ ♥ LATEST ♥ ♥

0
Orang Jurukomen Hot Membebel

Tutorial Facebook : Facebook Skin Layout

salam kawan-kawan.. hari ini tetiba rajin pulak rasa nak buat tutorial. hari ini zaa nak buat tutorial tentang facebook skin layout.. sebelum tu zaa ada nak tunjuk something..guess what?? ok..ok..jom tengok..tadaaaa....!




comel tak theme facebook zaa? korang rasa nak buat jugak ke? hehe.. jangan risau.. zaa nak buat tutorial benda ni la..korang ikut step by step ek..zaa buat tutorial ni berdasarkan GOOGLE CHROME yang zaa selalu guna bila nak surf internet. bagi mozilla firefox or internet explore zaa tak berapa pasti. tetapi tak salah kalau korang nak cuba kan..?ok..jom ikut tutorial ni satu persatu..pastikan anda ONLINE FACEBOOK anda untuk mengikuti tutorial ini.

1 ) first korang kene pergi kat sini dulu. then korang klik button yang bertulis CLIK HERE TO GET THESE FEATURES TODAY macam yang zaa tunjuk dalam gambar ni.


2 ) bila dah keluar macam gambar kat bawah ni, korang terus klik HERE. tak lama kemudian akan muncul anak panah yang besar di sebelah kiri screen. kat bawah tu ada download files yang bertulis SosialExtrasPlugin.exe. korang klik file tu kemudian klik SHOW IN FOLDER. kemudian file tu akan keluar dalam satu folder. korang double klik jer file tu..


3 ) dia keluar macam gambar atas ni kan? korang klik jer run..install file tu macam korang biasa install file sebelum ni. yang tak tahu macam mana nak install korang boleh ikut tutorial yang seterusnya. ikut step by step mengikut turutan gambar kat bawah ni..


a) klik NEXT


b) I AGREE


c) click INSTALL


d) tunggu sehingga file siap di"install" dan keluar macam gambar kat bawah ni.


e) FINISH

4 ) bila dah FINISH, terus keluar macam gambar kat bawah ni..maksudnya file telah berjaya di"install". korang click jer CLOSE.


bila dah selesai step-step seperti diatas, korang dapat lihat sesuatu yang berlainan dalam facebook anda seperti :


DISLIKE button


SYMBOLS button


PHOTO ZOOM


SOCIAL EXTRAS button

mudah-mudahan korang faham dengan tutorial zaa ni.. zaa harap korang berjaya ikut step ni.kalau dah berjaya bagi tahu tau.. jangan senyap jer..



SELAMAT MENCUBA!




Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan comment anda disini. Satu pun jadilah.. Terima kasih.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best View In Google Chrome And Mozilla Firefox. Simple Template edit by Zatieylicious.