Follow @zatieylicious

♥ ♥ LATEST ♥ ♥

8
Orang Jurukomen Hot Membebel

Tutorial Photoscape : Buat Multi Colour Text A.k.a Teks Berwarna-warni

Again.. again.. and again..
tutorial lagi..zaa nak buat tutorial photoscape sampai zaa kehabisan idea.. hahahaha! (ketawa jahat) 
Kali ni zaa nak buat tutorial teks pula iaitu buat teks berwarna-warni.


macam mana zaa buat ni? hehe..apa yang susahnya dengan photoscape? tak banyak sangat benda dalam tu yang korang nak kena explore.


1 ) bukak imej transparent dengan menggunakan photoscape. ingat imej 100% transparent tau. bukannya imej berwarna putih tu. kalau tak ada korang boleh ambil yang zaa punyer DISINI. dah buka? ok.. klik "object" > text. taip sajalah apa-apa pun yang korang suka mengikut kreativiti korang. then klik "ok"


2 ) klik "Photo+Objects" di tempat yang zaa bulatkan kat atas ni.


3 ) klik "Tools" > "Paint brush" > Pilih warna yang korang suka > "Ok". Sambil-sambil tekan button "shift" kat button keyboard korang ni, korang colour jer teks tu macam yang zaa buat yang warna kuning kat atas tu. sambil-sambil brush, sambil-sambil tekan shift. ingat tu. korang boleh buat berapa banyak warna yang korang suka mengikut kreativiti korang.


4 ) bila dah siap brush, korang terus Save. kacang jer kan..?


tak faham? komen kat bawah.
Good Luck!






Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

8 comments:

  1. singgah tengok tuto dan follow blog nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih..nanti zatiey follow balik.. ^_^

      Delete
  2. eh zaty,sis ade creditkan blog zaty kat new entry sis tau.

    ReplyDelete
  3. boleh tak kak zatiey buat tutorial cara nak png kan gambar guna photoscape / pixrl ?

    ReplyDelete

Sila tinggalkan comment anda disini. Satu pun jadilah.. Terima kasih.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best View In Google Chrome And Mozilla Firefox. Simple Template edit by Zatieylicious.