Follow @zatieylicious

♥ ♥ LATEST ♥ ♥

0
Orang Jurukomen Hot Membebel

Tutorial Photoscape : Effect Brush

Assalamualaikum semua.. hari ni zaa nak update entry tutorial photoscape.. kali ni pasal brush effect. brush effect ni korang boleh edit gambar korang dengan menambah effect didalam gambar anda di tempat-tempat yang tertentu sahaja. nak tau macam mana rupa edit guna brush effect tu? tengok gambar taylor swift kat bawah ni.


korang nampak tak yang bahagian background kat belakang taylor swift tu?tak berwarna kan? zaa fokuskan pada taylor swift jer. zaa guna effect greyscale. banyak lagi effect yang ada. tu la fungsi effect brush. korang boleh tengok perbezaan gambar di atas dengan gambar di bawah ni.


pasti ada diantara korang yang dah tau fungsi effect brush ni kan? bagi yang baru-baru belajar edit gambar photoscape, zaa sediakan tutorial ni untuk anda. kacang jer..


1 ) buka gambar yang korang nak edit tu dengan menggunakan photoscape. korang terus klik "Tools" > "Effect Brush". kemudian  korang pilih effect yang korang suka. contohnya zaa pilih "greyscale". lepas tu korang brush kat tempat gambar pilihan korang. contoh, zaa brush background macam gambar di atas ni.


2 ) brush sampai habis tau. kalau dah siap korang terus save jer.



SELAMAT TRY!





Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan comment anda disini. Satu pun jadilah.. Terima kasih.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best View In Google Chrome And Mozilla Firefox. Simple Template edit by Zatieylicious.