Follow @zatieylicious

♥ ♥ LATEST ♥ ♥

4
Orang Jurukomen Hot Membebel

Download : Youtube Downloader

assalamualaikum semua.. hari ini zaa nak kongsi sesuatu dengan korang. jom dapatkan youtube downloader yang macam zaa punya ni..!


zaa selalu download video dalam youtube guna program ni. apa yang bestnya?? ok..biar zaa terangkan satu persatu ok?

 tidak memerlukan cara yang susah untuk download video kerana korang cuma perlu copy url video dan pastekan diruangan download
 kualiti video juga tidak terjejas (100% daripada video yang asal)
 korang boleh convert video korang kepada format video yang lain
 boleh download banyak-banyak dalam satu masa
 kalau korang rajin upgrade, korang boley dapatkan fungsi yang lain. contohnya korang boleh download video dari facebook
 ytd ni dapat support banyak site seperti yang berikut :
Youtube
BadJoJo
BBC.co.uk
Bing Video
Blip.tv
Bofunk
Break
CollegeHumor
DailyHaHa
DailyMotion
EbaumsWorld
ESPN Videos
Facebook
FunnyOrDie
Gaytube
GodTube
Google Video
Hentaimedia
LiveLeak
MeFeedia
Metacafe
Myspace Video
RedTube
Sevenload
Shufuni
Slutload
Spankwire
Streetfire.net
Tangle
ThatVideoSite
TNAflix
Tontuyau
Tube8
Ustream.tv
VideoClipsDump
VideoJug
Videu.de
Vimeo
Worldstarhiphop
Xhamster
XNXX
Xtube
XVideoHost
XVideos
Yahoo Video
YouJizz
YouPorn
Yuvutu
Zorpia
Youku

hmm? menarik ke? kalau menarik jom la download dekat sini :
 http://download.cnet.com/YTD-Video-Downloader/3000-2071_4-10647340.html.
atau
http://www.youtubedownloadersite.com 
lepas ni bolehlah download video puas-puas ok... jangan risau.. free jer ni..




Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

3
Orang Jurukomen Hot Membebel

Tutorial Photoscape : Make-Up

hai semua.. dah lama dah kan zaa nak tak buat tutorial photoscape ni. kali ni zaa nak buat tutorial yang menarik iaitu make-up. sekali sekala kita touch-up muka kita apa salahnya kan walaupun make-up tu semua palsu semata-mata. hehe.. eh2.. jap..? biar betul photoscape ni? ni dah ala-ala photoshop dah ni sampaikan boleh make-up bagai lagi. haha.. banyak songeh betul la.. kali ni zaa ajak Selena Gomez jadi model tutorial ni pulak.. asyik-asyik Taylor Swift jer kan.. sampai naik menyampah pulak rasanya.. ala.. cantik apa Taylor Swift tu. jelly la tu.. huhu..


mesti korang tengok biasa jer kan gambar atas ni. tapi sebelum tu, tengok gambar yang belum diedit kat bawah ni.


perasan tak perbezaannya? menarik tak? kalau rasa menarik, jom follow tutorial kat bawah ni.


1 ) open picture. zoom kan gambar tersebut pada bahagian mata. kat mana butang zoom tu? tengok kat yang zaa bulat hitam pada gambar atas ni ok.


2 ) pergi ke "Tools" > "Paint Brush". pilih warna yang korang suka. sambil tekan butang "shift" di keyboard anda, korang warnakan mata dengan teliti dan kemas.

3 ) bila dah siap, korang zoom out gambar korang ke saiz asal. then korang terus pergu ke "Object" > "Photo" > cari gambar asal tadi > "open"



4 ) adjust opacity mengikut suka hati anda then klik ok. jangan lupa klik "photo+object" tau


5 ) pergi ke "object" > "photo" > cari eyeshadow > klik > "open". kalau tak ada boleh ambil kat SINI.


6 ) letak eyeshadow tu di tempat yang sepatutnya. bila dah siap letak klik kat bulatan hitam yang zaa tunjukkan tu.


7 ) ikut step 5&6. tapi kali ni masukkan eyelashes. korang boleh ambil kat SINI ok..


8 ) ikut step 5&6 juga. tapi kali ni masukkan blusher ok. klik SINI kalau nak blusher. letak ditempat yang sepatutnya ok.. kalau dah puas hati save ok..


aik? Taylor Swift lagi??? hehe.. ni satu lagi contoh gambar yang zaa edit. zaa cuma masukkan eyeliner jer. kalau nak eyeliner ni pergi ke SINI ok.. 


GOOD LUCK!!















Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

0
Orang Jurukomen Hot Membebel

Freebies : PNG Stuff Part 10 (Blusher)


photoscape meterial iaitu blusher untuk photoscape.
klik kanan untuk download ataupun klik gambar yang korang nak untuk download.



 





Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

2
Orang Jurukomen Hot Membebel

Freebies : PNG Stuff Part 11 (Eyelashes)


photoscape meterial iaitu eyelashes untuk photoscape.
klik kanan untuk download ataupun klik gambar yang korang nak untuk download.














Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

0
Orang Jurukomen Hot Membebel

Freebies : PNG Stuff Part 12 (Eyeliner)


photoscape meterial iaitu eyeliner untuk photoscape.
klik kanan untuk download ataupun klik gambar yang korang nak untuk download.

















Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best View In Google Chrome And Mozilla Firefox. Simple Template edit by Zatieylicious.