Follow @zatieylicious

♥ ♥ LATEST ♥ ♥

0
Orang Jurukomen Hot Membebel

Tutorial Photoscape : Buat Facebook Timeline Cover (real size)



macam mana nak buat cover timeline mengikut saiz cover yang sebenar dalam facebook? jom ikut tutorial kat bawah ni :


1 ) open gambar atas ni, kalau tak ada boleh klik SINI atau SINI.. then klik "menu" (tengok kat bulatan warna hitam kat gambar atas) > "new photo". ada pop up window yang kua macam kat atas ni kan..? isi width dan height mengikut saiz yang telah diberikan pada gambar yang telah korang buka tadi. gambar di atas adalah sebagai rujukan sahaja.dah masukkan no size cover tu? klik jer "OK"


2 ) klik "object" > "photo". pilih gambar yang korang suka. klik "open".


3 ) drag gambar tersebut memenuhi gambar cover tadi.


4 ) jangan lupa SAVE tau. kalau keluar pop-up window macam kat atas ni korang just klik NO.





Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan comment anda disini. Satu pun jadilah.. Terima kasih.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best View In Google Chrome And Mozilla Firefox. Simple Template edit by Zatieylicious.