Follow @zatieylicious

♥ ♥ LATEST ♥ ♥

2
Orang Jurukomen Hot Membebel

Tutorial Photoscape : Zombie

hye semua..lama tak buat tutor kan..? ok.. kali ni zaa nak buat tutor yang lebih kurang sama jer macam tutor yang sebelum ni..kali ni zaa nak buat tutorial zombie..


haha.. adakah anda berasa takut? hehe.. yang kat bawah ni gambar ori selena gomez sebelum dizombiekan..


jom follow tutorial yang entahkan menarik atau tidak..


1 ) zoom gambar korang..fokuskan di bahagian mata


2 ) pergi ke "Tools" > "Paint Brush > Pilih warna yang korang suka.. zaa pilih warna merah,, zaa cuma fokuskan pada sebelah mata sahaja..korang nak buat kedua-dua belah mata pun boleh.. bergantung kepada kreativiti anda ok.. zaa pilih warna merah then terus klik "ok". warnakan mata korang.. sorry coz zaa terskip gambar mewarnakan mata.. korang boleh lihat kat SINI yang no (3).. jangan lupa tekan butang "shift" semasa nak warnakan mata tu.. 


3 ) dah siap? sekarang zoom out gambar anda ke saiz asal.. selepas itu, klik "Object" > cari gambar asal tadi > klik gambar tu > "Ok" > adjust opacity > klik "Photo+Objects".



4 ) klik "object" > "photo". masukkan EYELINER dan LENS. (terus klik "photo+object" setiap kali anda masukkan  meterial tersebut.


5 ) macam tutor no (4) tadi juga..cuma korang masukkan BLOOD pulak ok.. ( jangan lupa klik "Photo+Object". kalau korang nak tambah effect pada gambar korang pun ok jugak.. then SAVE...


haha..pernah tengok gambar ni tak...??



GOOD LUCK SAYANG..














Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

2 comments:

Sila tinggalkan comment anda disini. Satu pun jadilah.. Terima kasih.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best View In Google Chrome And Mozilla Firefox. Simple Template edit by Zatieylicious.