Follow @zatieylicious

♥ ♥ LATEST ♥ ♥

10
Orang Jurukomen Hot Membebel

Tutorial Computer : Change Icon Folder With Your Own Image


Hmm.. Terlampau obsess dengan pink? Memang pun.. :P
Bosan dengan standard folder tu? Apa kata cuba cara yang ini. Boleh tukar icon folder yang cute-cute macam zaa ni. Senang sahaja.. Jom follow tutorial.


Pergi ke folder > right click folder tersebut > pilih properties (di bawah sekali) > pilih customize (no. 1) > click change icon (no. 2) > klik browse (no. 3) > pilih lokasi icon folder anda (no 4) > klik icon tersebut (no. 5) > tekan open (no. 6) > tekan ok (no. 7) > apply (no. 8) > ok (no. 9)

Ok done ! Kalau masih tak keluar icon yang dah tukar tu, sila refresh dekstop anda. :) :)

Kalau tak ada icon yang cute-cute, anda boleh DOWNLOAD DI SINI ! ! !



Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

10 comments:

Sila tinggalkan comment anda disini. Satu pun jadilah.. Terima kasih.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best View In Google Chrome And Mozilla Firefox. Simple Template edit by Zatieylicious.