Follow @zatieylicious

♥ ♥ LATEST ♥ ♥

2
Orang Jurukomen Hot Membebel

Tutorial Blog : Cara Nak Pasang Scallop/Langsir Di Bahagian Atas Blog


Bila dengar tajuk tutorial ni semacam jer bunyinya kan? Kepada yang tak faham macam mana rupa scallop tu boleh tengok kat gambar bawah ni.


Faham kan? Now, let's begin.. Copy kod di bawah ni :

<div style=" background-image: url('http://media.tumblr.com/tumblr_mdpg77Wduc1qdlkyg.gif'); top: -10px;  width: 100%; left:0px; height: 50px; z-index: 100; position: fixed; background-hover:filter:alpha(opacity=100);"></div>

pergi ke dashboard > layout > add a gadget > html/javascript > paste kod tadi > ubah mengikut kod warna yang diberikan dibawah > save > lihat hasilnya

Kod Warna
Merah : Gantikan dengan URL scallop yang anda suka. Boleh ambil di SINI. Kalau anda nak terus copy jer kod tadi tu tak payah tukar-tukar.
Oren : Gantikan dengan saiz ketinggian gambar yang telah anda pilih. Pastikan anda masukkan saiz sebenar gambar yang anda pilih, bukannya saiz yang anda agak-agak. Kalau anda tidak tukar atau salah masukkan saiz, kemungkinan scallop anda akan "rosak" atau menjadi double.




Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

2 comments:

Sila tinggalkan comment anda disini. Satu pun jadilah.. Terima kasih.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best View In Google Chrome And Mozilla Firefox. Simple Template edit by Zatieylicious.