Follow @zatieylicious

♥ ♥ LATEST ♥ ♥

1
Orang Jurukomen Hot Membebel

Tutorial Blog : Letak Effect Falling Object Di Blog


Dah lama tak update tutorial kan..?
Ok.. Tanpa buang masa kita terus kepada tutorial blog kita.. Ada yang pernah tanya zaa tentang effect di blog.. Sebelum ni zaa ada buat Freebies untuk effect blog. Freebies ini adalah cara mudah untuk anda  letakkan effect falling object di blog anda tanpa perlu ubah atau tambah sebarang kod HTML.

Copy kod dibawah ini :

<script type="text/javascript" language="javascript" charset="euc-jp" src="http://www.hapinemu.net/fobp/bp092/bp092.js"></script><p><a href="http://www.hapinemu.net/blogparts/"></a></p>

Kemudian pergi ke dashboard > layout > add a gadget > html/javascript > paste kod yang telah anda copy tadi di ruangan kotak tersebut. 

Kod-kod tadi adalah kod effect hujan macam yang blog kat zaa ni. Anda boleh lihat preview dengan klik link di bawah ni.


Untuk effect-effect yang lain, anda boleh klik sini. Selamat mencuba.. 



Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

1 comment:

Sila tinggalkan comment anda disini. Satu pun jadilah.. Terima kasih.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best View In Google Chrome And Mozilla Firefox. Simple Template edit by Zatieylicious.