Follow @zatieylicious

♥ ♥ LATEST ♥ ♥

7
Orang Jurukomen Hot Membebel

Tutorial Photoscape : Buat Menu Bar Atau Side Bar Title


Saya nak bagi cara senang untuk anda buat menu bar atau sidebar title di samping dapat mencantikkan blog anda. Di bawah contoh yang telah saya buat :


Caranya, open satu image transparent. Kalau tak ada boleh download kat SINI. Kemudian, pergi ke object > photo > pilih design image yang anda suka. Boleh ambil di SINI kalau anda suka. Kemudian, resize image yang anda masukkan tadi kepada saiz yang sesuai. Kalau anda sukakan saiz yang asal, abaikan step ini.


Kemudian, pergi ke object > text > taip perkataan yang anda suka > letakkan perkataan tadi pada design image anda. Contohnya seperti didalam gambar dibawah :


Apabila selesai, pergi ke bahagian crop. Crop gambar di tadi. Contohnya boleh tengok seperti digambar bawah :












Kalau Suka Blog Ni Tekan Like OK (^_^)

7 comments:

  1. bagaimana kak zatiey dapat tape macam tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. okey.. oiya caranya mengaplikasikan macam apa?

      Delete
    2. saya tak jumpa.. boleh minta URL-nya?

      Delete
    3. adakah ini link tape yang kamu maksudkan? --> http://zatieylicious.blogspot.com/2013/05/freebies-menu-bar-banner-sidebar-title.html
      cara aplikasi --> http://zatieylicious.blogspot.com/2013/05/tutorial-blog-menu-bar.html

      Delete
    4. iya kak memang.. makasih atas tutorialnya..

      Delete

Sila tinggalkan comment anda disini. Satu pun jadilah.. Terima kasih.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best View In Google Chrome And Mozilla Firefox. Simple Template edit by Zatieylicious.